Onze nieuwsberichten

Alle Zaken op een Rijtje

logo-website

Electro Verbeke nam deel aan Alle Zaken op een Rijtje. Gemist? Geen nood, hier kan je het filmpje opgenomen bij ABSoluut Plaza opnieuw bekijken.

Nieuw aangiftesysteem voor bewakingscamera’s

interieurfotografie-dtonic-paleastra-full-018

Ongeacht of u een camerabewakingssysteem gebruikt aan de ingang van uw woning, in een supermarkt, of zelfs op een industriële site, let op! Vanaf 25 mei 2018 zijn de wijzigingen met betrekking tot het gebruik van bewakingscamera’s in werking getreden. Voortaan dienen uw bewakingscamera’s te worden aangegeven bij de politiediensten.

Vóór 25 mei 2018 moest elke bezitter van bewakingscamera’s zijn camera’s aangeven via het elektronisch loket van de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (CBPL). Vanaf vandaag moeten bewakingscamera’s worden aangegeven via een elektronisch loket dat eveneens de aangiften van alarmsystemen ontvangt (www.aangiftecamera.be).

Wat houdt dit in?

 • Goed nieuws! De aangiften van uw bewakingscamera’s zullen voortaan gratis zijn;
 • Wilt u een nieuw camerabewakingssysteem installeren? Geen probleem! U moet uw systeem aangeven op de nieuwe applicatie, uiterlijk de dag vóór de ingebruikneming, zoals wettelijk voorzien.
 • U had uw bewakingscamera’s reeds aangegeven op het elektronisch loket van de CBPL? Om uw gegevens bij te werken, moet u uw camera’s eveneens aangeven op deze nieuwe applicatie. Er werd een overgangsperiode van twee jaar voorzien om u de tijd te geven dit te doen; u heeft dus tot uiterlijk 25 mei 2020 om in orde te zijn wat dit punt betreft.
 • U moet erop toezien dat uw aangifte up-to-date is, door deze ten minste jaarlijks te valideren.
 • Zoals voorzien is door de Europese Verordening Gegevensbescherming (GDPR), legt de Camerawet u eveneens de verplichting op om een register van uw beeldverwerkingsactiviteiten bij te houden. Dit register moet, op aanvraag, ter beschikking worden gesteld van de Gegevensbeschermingsautoriteit (de vroegere CBPL) om haar de mogelijkheid te bieden haar controleopdracht uit te voeren. Dit register zal een schriftelijke vorm aannemen, al dan niet elektronisch, en moet worden bijgewerkt.
 • Uitzondering:
  • In de wet wordt er voorzien in een uitzondering voor de burger die in zijn eigen woning een bewakingscamera installeert voor persoonlijke en huishoudelijke doeleinden: hij zal geen aangifte moeten doen, noch een register moeten invullen of een pictogram moeten gebruiken (wat als dusdanig niet betekent dat men de personen mag filmen zonder hun toestemming).
 • Nieuwe aangifte: Wat heeft u nodig?
  • De aangiften van bewakingscamera’s moeten elektronisch worden ingediend (zoals onder het vroegere systeem) via de volgende link: www.aangiftecamera.be.
  • Voor de toegang tot het elektronisch loket dient men zich te identificeren door middel van zijn elektronische identiteitskaart, een burgertoken, of een unieke veiligheidscode via een mobiele applicatie (zoals wanneer u uw belastingsaangifte via tax-on-web wil indienen).  Indien u een aangifte wil indienen voor een rechtspersoon, is het dus nodig om die te kunnen vertegenwoordigen.

 

Maria Ter Ruste neemt deel aan openwervendag 2018

Maria Ter Ruste

Eén van onze werven neemt deel aan openwervendag 2018.

Klik op de link voor meer info Infokrant

Inactiviteitskalender 2018

BBE0D5B6-5056-991B-C7C5B5EA272BF6AE

Klik hier : inactiviteitskalender-m.u.v.-hamme-en-lokeren-2018

Neem contact met ons op

Hebt u vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie?
U kan ons bereiken via onderstaande gegevens of via het formulier op de contactpagina.

Dentergemstraat 43
9800 Deinze (Wontergem)
info@electro-verbeke.be
BTW BE 0416.596.489